jan. 30, 2023
Fashion week

Új koncepcióval érkezik a Budapest Central European Fashion Week

A Magyar Divat & Design Ügynökség február 2-6. között rendezi meg a Budapest Central European Fashion Weeket (BCEFW). A BCEFW ezúttal több újdonságot tartogat, az eddigiektől eltérően a tervezők kreatív prezentációk keretében mutathatják be legújabb kollekciójukat. Az Ügynökség a nagy nemzetközi divathetek előtt, négy ikonikus budapesti helyszínen rendezi meg a divathetet, biztosítva ezzel a nemzetközi szakemberek jelenlétét az eseménysorozaton, a hazai és regionális tervezők nemzetközi ismertségének növelését, továbbá hazánk országimázsának erősítését.

jan. 20, 2023
Film, TV, mozi, videó

BIDF - Versenyfilmek 4. Klímatéma és magyar filmek

BIDF 2023: "Vannak olyan országok, Európában is, ahol hiába vagy bátor és sodrod magad veszélybe, akár mint filmkészítő, ha a cenzúra nem engedi a filmed a közönség elő. Ezen a fesztiválon dolgozva európai országokban, kulturális intézetekben is tapasztaltuk a cenzúrát. Egyes országokban nem támogatható állami pénzből olyan film, amely arról az országról nem pozitív képet fest, hanem leleplezi a hatalom álságos működését. Van ezen a fesztiválon olyan film is, amelynek alkotói az életükkel játszottak, amikor azt a filmet elkészítették, más filmekben a szereplők azok, akiknek élete nagy bátor...

jan. 19, 2023
Film, TV, mozi, videó

BIDF - Versenyfilmek 3. Társadalomábrázolások

BIDF 2023: "Manapság nap mint nap azt halljuk, hogy: “én személy szerint egyetértek önnel, de nem tehetek semmit, mert elveszítem az egzisztenciám”. Igen, elveszíthetjük, így hát megalkuszunk – egyre többen megalkusznak. Mert mindenkit meg lehet fenyegetni, sakkban lehet tartani, függővé lehet tenni. Csak azokat nem, akik bátrak, végérvényesen azok. Akik hisznek önmagukban, hisznek abban, hogy találnak más utakat. Bátornak lenni minden veszély, akár végzetes veszély ellenére is az egyik legfontosabb érték számukra." Sós Ágnes, alapító-igazgató

jan. 18, 2023
Film, TV, mozi, videó

BIDF - Versenyfilmek 2. Fókuszban a családok

BIDF 2023: "Ránéztünk az idei versenyfilmjeinkre, visszatekintettünk az elmúlt évre, betegségre és az országra, ahol élünk, és egy fogalom járt át minket: “bátorság”. Van, akinek sajátja, van, akinek nem. A bátorság egy állapot. Akik nem bátrak, mindig van mire hivatkozniuk. Akik viszont valóban bátrak, nem hivatkoznak semmire. Ők vannak kevesebben. Mindig is kevesebben voltak. Cselekedni bátorság. Filmet készíteni ott, ahol nemcsak a filmkészítés, hanem az alapvető emberi jogok, az emberi méltóság, a szabadság, és egyáltalán az igazság kimondása az örök hatalmi érdekek miatt akadályok...

jan. 18, 2023
Fashion week

A visszaszámlálás elkezdődött, február elején jön a BCEFW

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) 2023. február 2-6. között immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Budapest Central European Fashion Weeket (BCEFW), amely az elmúlt években a régió egyik legmeghatározóbb divateseményévé nőtte ki magát. A programsorozat új helyszíneken és új koncepcióval jelentkezik, melynek fókuszában továbbra is az értékesítésösztönzés és az országimázs tudatos alakítása áll.

jan. 17, 2023
Film, TV, mozi, videó

BIDF - Versenyfilmek 1. Fókuszban a nők

A január 21-29. között Budapesten, a Cinema City Mammutban megrendezésre kerülő BIDF a világ legrangosabb dokumentumfilmjeinek tematikai és egyéb megkötések nélküli, egyetlen nemzetközi verseny fesztiválja Magyarországon, ahová minden film alkotóját meghívja és vendégül látja a szervezői csapat. Minden film vetítése után közönségtalálkozót szerveznek, ily módon nyújtva igazi fesztivál élményt a közönségnek. A program során tartalom szerinti szekciókba sorolják a meghívott filmeket, minden szekció díjairól egy 5 főből álló tekintélyes nemzetközi zsűri dönt, az 5-6 fesztiválnyertest pénzdíjja...

jan. 16, 2023
Gasztro programok

A Borkult 2023-as eseményei

A borkult csapata már nagy erőkkel dolgozik a következő évi fesztiválok, események szervezésén. 2022-ben a VinAgora borversenyre ismét szép számú nevezés érkezett, rekord számú külföldi mintával. Összesen 941 minta vett részt a megmérettetésen, 16 bortermelő országot képviselve. A véglegesített érem ponthatárok alapján végül 9 nagyarany-, 160 arany-, 116 ezüstérem, 7 főkategória győztes Champion díj, valamint további 25 különdíj született.

jan. 12, 2023
Zene & Fesztivál

Beach, partik, balatoni pirkadatok – megjöttek a Balaton Sound első nevei

Európa legmenőbb vízparti zenei fesztiválja – ahogy ez már megszokott – 2023-ra is világsztárok sorát jelentette be. Az első csokorban már most olyan top DJ-k sorakoznak, mint Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell vagy Don Diablo. A Sound nem csupán egy hatalmas esti parti forgatag, de napközben is rengeteg lehetőséget kínál a lazulásra és a feltöltődésre a parton és vízen egyaránt. A Balaton Sound 2023-ban június 28-tól tart július 1-ig, a megszokott helyen, Zamárdiban.

jan. 5, 2023
Film, TV, mozi, videó

Légy szabad, boldog, bátor, felelős, őszinte - üzenik 30 ország filmrendezői a magyar közönségnek

A BIDF 2023. január 21. és 29. között már 9. alkalommal teszi láthatóvá a magyar közönség számára is a legfrissebb, Oscar- és Európa-díjas, illetve arra jelölt filmeket, a Berlinale, Sundance, Cannes, Velence, IDFA, Hot Docs, Coppenhagen Dox, DOCAVIV, Visions du Réel fesztiválok favoritjait.


Copyright © 2013-2022 | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére