szept. 6, 2023
Gasztro Programok

32. Budapest Borfesztivál: Ami biztosan lesz

Az elmúlt három évtized alatt több, mint 1 millióan kerültünk közelebb a borkultúrához, számtalan életre szóló emléket szereztünk, új barátságokat, kapcsolatokat kötöttünk, mialatt generációk nőttek fel a borászok és borkedvelők körében is. Az idei Borfesztivál ismét számos meglepetést és újdonságot tartogat mindazok számára, akik szeretnének részesei lenni egy felhőtlen nyárbúcsúztató partinak a Budavári Palota elegáns díszletei között.

jún. 16, 2023
Gasztro Programok

Utazás időben és térben: Rosalia Borpiknik a Vajdahunyad Váránál

Festői környezet adott otthont a Rosalia Borpikniknek 2023. júniusában a múlt hétvégén. A klasszikus várkapun belépő látogató középkori, udvari vigadalomban érezhette magát, ahol ottjártunkkor épp latin-amerikai ritmusok varázsolták a a történelmi helyszínre a távoli vidékek hangulatát.

jún. 8, 2023
Gasztro programok

Pár falat ízélmény - Gourmet fesztivál 2023

A Gourmet Fesztivál nyitó napja kora délután Budaörsön 3x is ömlött az eső közvetlen egymás után, ami elbizonytalanította az indulásunkat, főleg amikor az idokep.hu radarképére tekintve egy óriás záporfelhő rajzolódott ki Pest megye fölött. A valós zápor kezdete, a radarfelhő haladási iránya és nagysága arra a következtetésre ösztönzött, hogy a 17 órára kitűzött indulásra várhatóan visszatér a Napsütés.

jún. 5, 2023
Gasztro programok

Ezen a hétvégén lesz a 12. Rosalia Borpiknik a Városligetben

Talán ismerős a rövidnadrágos, állát vakargató figura, aki a közelgő hétvégi sütögetéshez próbál egy jó kis rosét vásárolni, de a boltok roskadásig megpakolt borospolcai előtt csak ténfereg tanácstalanul. Kedvenc borászaink fantasztikus repertoárjának köszönhetően gyakran a bőség zavarával küzdünk, bár megvan a szokásos, biztos befutó, azért a kisördög nem alszik: milyen lehet ott, az a másik rosé? Aggodalomra semmi ok, hiszen a Rosalia Borpikniken három nap is rendelkezésre áll, hogy több száz fantasztikus bor közül válasszuk ki az idei kedvenceinket. A főváros egyik legnagyobb nyárindító ...

máj. 31, 2023
Gasztro Programok

Gourmet Fesztivál Budapest: az ország legszínesebb „étlapja”

Június 2-án újra megnyitja kapuit az ország „legfinomabb” eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. A rendezvény egy “országkóstolóként” is felfogható, amely három napon át, egy millenárisnyi területen mutatja be a legjobb hazai éttermeket és cukrászdákat. A vasárnap estig tartó Gourmet-ról persze nem hiányozhatnak a legjobb pezsgők, borok, sörök és röviditalok sem.

máj. 24, 2023
Gasztro Programok

Generációváltás a hazai gasztronómiában

A hazai gasztronómiában ma egyre nagyobb teret nyer egy markáns, magas szakmai színvonalat képviselő új generáció, legyenek séfek vagy cukrászok, borászok, baristák vagy akár bartenderek. Az idei Gourmet tematikájában ők kerülnek fókuszba, tágabb értelemben pedig a megújulás, az újdonságok, legyen szó új trendekről, technológiákról, alapanyagokról vagy akár stílusról. Az új kiállítókat és az újító szellemű generáció képviselőit nem csak a pultok mögött láthatjuk, sokan közülük az előadásokat és workshopokat egy helyszínen felvonultató Gourmet Akadémia színpadán is főznek majd.

ápr. 3, 2023
Gasztro programok

Az új gasztrogeneráció kerül fókuszba az idei Gourmet fesztiválon

Több mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a koktélokig – ezt kínálja a legjelentősebb hazai gasztroesemény, a Gourmet Fesztivál. Június 2-4. között ismét a Millenáris ad helyet a rendezvénynek, amelynek idei témája az „Új generáció”.

jan. 16, 2023
Gasztro programok

A Borkult 2023-as eseményei

A borkult csapata már nagy erőkkel dolgozik a következő évi fesztiválok, események szervezésén. 2022-ben a VinAgora borversenyre ismét szép számú nevezés érkezett, rekord számú külföldi mintával. Összesen 941 minta vett részt a megmérettetésen, 16 bortermelő országot képviselve. A véglegesített érem ponthatárok alapján végül 9 nagyarany-, 160 arany-, 116 ezüstérem, 7 főkategória győztes Champion díj, valamint további 25 különdíj született.

szept. 27, 2022
Gasztro Programok

Balaton Wine & Gourmet rendezvénysorozat Veszprémben

Szeptember 29. – október 2. között rendezik meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program legnagyobb szabású gasztronómiai eseményeként a Balaton Wine & Gourmet rendezvénysorozatot. A Veszprémvölgy egyedülálló környezetében négy napon át tartó, minőségi ételeknek és italoknak szentelt ünnepen a régió legjobb éttermei és borászatai mutatkoznak be. A Budapest Borfesztivál után sem áll meg a gasztroélet, gyere és látogass el szeptember utolsó hétvégéjén Veszprémbe, és ne felejts el elugrani a csodás őszi fényekben csillogó Balatonhoz sem!

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére