Érdekességek

Divatos színek - A színek jelentése 2. Fekete - Rejtély

A fekete védelmet nyújt a külső érzelmi stresszel szemben.
 |  Super User  |  Érdekességek

A fekete szín a rejtett, a titkos, az ismeretlen szimbóluma, így egy misztikus légkört teremt maga körül elrejtve a dolgokat a világ elől. A színek pszichológiája szerint ez az a szín, ami védelmet nyújt a külső érzelmi stresszel szemben. Egy akadályt képez a belső és a külvilág között, elrejti az érzelmeket, a sérülékenységet, a bizonytalanságot és ezáltal kényelmes biztonságot ad. Az információk és egyéb dolgok fölötti kontrollt, irányítást jelenti, melyeket inkább tart meg magának a fekete kedvelője, minthogy másokkal megossza.

A feketében benne van az összes szín és hiányzik belőle a fény. A fekete elrejt, míg a fehér az előtérbe hoz. Amit a fekete elfed, a fehér felfed. Sokan sokféle okból használjuk a feketét. Valaki a súlyát rejti el, valaki az érzéseit, valaki a félelmeit, más a bizonytalanságát. A fekete barátságtalan, ijesztő, elnyomó hatalmat sugároz és távolságtartó. Ez megakadályozza a kétirányú kommunikációt, nehézkes emberi kapcsolatokat teremt. 

Hasznos lehet a feketét választani, ha idegen helyre megy, vagy napi teendői miatt sokat nincs otthon. Ilyenkor a fekete elnyeli a negatív energiát és védelmet nyújt az esetleges károk, veszélyek ellen. Akik sokszor viselnek feketét, lehetnek konzervatív, hagyománytisztelő, komolyabb gondolkodású emberek, vagy túl bonyolultnak, esetleg méltóságteljesnek érzik önmagukat. Öltözködésben gyakran a kifinomultságot, az eleganciát jelenti, gondoljon csak a kis feketére, vagy a fekete nyakkendős rendezvényekre.

A fekete valaminek a végét, a fehér valaminek a kezdetét jelöli. A tinik sokszor kötődnek lelkileg a feketéhez, amikor átélik a gyermekkor végét és eljön számukra a felnőttkör kezdete. Ilyenkor lezárják életük egy részét, a fekete lehetővé teszi számukra, hogy elrejtsék belső világukat, miközben rájönnek saját egyedi identitásukra. Problémát ez csak akkor jelent, ha leragadnak a feketénél, és később is csak azt viselik az összes többi szín kizárásával. A túl sok fekete depressziót, hangulat ingadozásokat okozhat és egy állandó negatív légkört teremt. Ha már csak fehérrel is, de vegyítve van, azonnal egy kiegyensúlyozott atmoszférát alkot. A legjobb mindig valamelyik plusz színnel kiegészíteni a feketét, hogy könnyítse, finomítsa annak energiáját.

noi divat magazin 140508 divatos szinek fekete 1 noi divat magazin 140508 divatos szinek fekete 3

szisz

A fotók forrásai: wordpress.com


More Coverage

Hogyan jó öltözni ősszel: farmer dzseki

Júniusban már ott volt a kifutókon a farmer, nem csak dzseki, hanem nadrág, ing és ruha is klasszikus fazonban.

Időtlen időkig: tengerészkabát

A tengerészkabátnak örök, biztos helye lehet a szekrényben. Nem lehet vele nagyot tévedni és általában mindenkinek tetszik.

Hogyan lett divat a sportruházat

Bár a Nike a piacvezető, a többi nagy márkával együtt a sportos divat lassan begyűrűzött a kifutókra is, amikor egy-egy nagy sportmárka híres divattervezőkkel együttműködve jelent meg valamelyik divatbemutatón.

Sportcipő divat 2015 tavasz: minél mintásabb, annál jobb

A tornacipőt utcára is felvehetjük, óvatosan akár még szoknyához is.


Copyright © 2013-2022 | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére