Magyarország

Interjúk: III. The Fashion Show és Díjátadó

"Szerettünk volna a tervezőkkel együtt ünnepelni, mert ők minden egyes nap nagyon sokat dolgoznak azért, hogy egy márkát építsenek... "
 |  Super User  |  Magyarország

Erről a divatbemutatóról azt kell tudni, hogy már harmadjára rendezzük meg és ez az első alkalom, hogy díjátadóval van egybekötve. Ez az ötlet és döntés azért született meg, mert szerettünk volna a tervezőkkel együtt ünnepelni, mert ők minden egyes nap nagyon sokat dolgoznak azért, hogy egy márkát építsenek és úgy voltunk vele, hogy miért ne lehetne ezt az egész eseményt, illetve az év végét úgy lezárni, hogy megajándékozzuk őket. Ezért lett a 3. The Fashion Show egybekötve egy díjátadóval - Tóth Anita Zsanett, főszervező, Fashion Diffusion Hungary.

3TheFashionShow 2022 interjuk backstage 3

Váradi Mónika: Az '50-es évekből inspirálódtunk, Marilyn Monroe inspirációi alapján készültek a sminkek és a hajak, a stáb egy nagyon jól összeszokott sminkes csapat, illetve fodrász baráti társaságból tevődik össze, nagyon profi fodrászok és sminkesek, oktatók is részt vesznek most ebben a csapatmunkában.

Mennyi ideig tart, mikorra jöttetek, hogy bírják a műsorvezető, fellépők és modellek?
Köllő Babett: 8:30-ra jöttem én, de valaki már itt volt 6-kor.

Azóta a smink- és haj elkészítés zajlik?
Köllő Babett: Próba..
Váradi Mónika: Mi 11-re jöttünk, a munkát fél 12 körül kezdtük, 40 modell átlagban, műsorvezető, fellépők frizuráját, sminkjét készítjük el, illetve lehetőség adódott vendégek szépítésére is, amennyiben igénylik.

3TheFashionShow 2022 interjuk backstage 10

Milyen anyagokkal dolgoztok? Mindig változik, vagy van egy márka amit szerettek, vagy van esetleg szponzor, akinek a termékei itt vannak?
Váradi Mónika: Davines a közkedvelt márka a fodrász szekcióban, ez nagyon-nagyon sokrétű, hosszú-rövid haj, sütéseknél nagyon hasznos és nagyon jó termékek vannak ahhoz, hogy tartós frizurákat készítsünk el.

Volt-e valakinek valami különleges kívánsága, Babettnek a műsorvezetőnek esetleg?
Köllő Babett: Mondd el az én különleges kívánságaimat, ami általában szokott lenni. Semmi.... azt csináltok amit akartok.
Váradi Mónika: Minden fodrász ilyen vendéget szeretne és kíván magának, beül a székbe és azt mondja, rátok bízom.
Köllő Babett: Nekem ennyi az instrukcióm... amit akartok.

3TheFashionShow 2022 interjuk 29

A rendezvény előzetes kisfilmjéből kiderült, hogy magyar tervezői ruhákat viselsz..
Köllő Babett: Csak magyar tervezőtől egyébként, most is két ruhát fogok viselni, mind a kettőt magyar tervezőtől, de a műsorokban 99%-ban szerintem, hogyha 1%-ban nem, az azért, mert nem lett jó a ruha, de én csak és kizárólag magyar tervezőtől viselek ruhát mindig minden műsorban.

Járod végig az üzleteket, ahová gondolom meghívnak?
Köllő Babett: Nem én, a stylist, akit mindig felkérnek a műsorra, általában Kiss Márkkal dolgozom, ő tervez nekem, de hogyha csak stylingolni kell, akkor Márk és csapata járja végig és akkor csak szintén magyar tervezőktől.

3TheFashionShow 2022 interjuk KolloBabett HadasAlfred

Ki van neked rakva sztenderre és onnan válogatsz?
Köllő Babett: Ahan, műsor előtt lepróbálunk, attól függ hogy hány, mondjuk a Drágám add az életedbe kellett egy 28 ruha nagyjából, és akkor műsor előtt egyszer egy napot arra rászántunk, hogy hoztak rengeteg ruhát mindenkitől, lepróbáltuk a 28 ruhát, be lettek fotózva, Tillán is, nagyjából így összerakva egymáshoz, hogy hogyan nézünk ki jól és akkor azokat variálták. Mindegyik magyar tervező volt. Itt is van közülük aki ma este lesz magyar tervező, akinek viseltem ott is a ruháját a műsorokban, sok tervezőt ismerek már hála a jó égnek.

A stílusodat nagyjából tudják, ha ők mennek el összeválogatni, akkor tudni kell hogy kire, meg hogy ő mit szeret..
Köllő Babett: Igazából én felveszek mindent, meg szerintem tudom is viselni, inkább a műsor típusától függ, hogyha műsorvezető vagyok nyilván akkor visszafogottabb, konszolidáltabb ruhák vannak, ha nagy showműsorról van szó, akkor azért ott ereszd el a hajam van és én mindent felveszek.. tehát úgy mint a színházban is, kapok egy jelmezt, felveszem.

3TheFashionShow 2022 interjuk TothAnitaZsanett KolloBabett

Mikor lesz időd a mai este átöltözni?
Köllő Babett: Szerintem mindjárt próbáljuk a ruhámat, elkészül a sminkem és akkor utána megyek próbálni.

A műsor közben majd lesz egy levonulásod és felvonulásod ezek szerint?
Köllő Babett: Lesz egy szünet és amíg lesz nektek a szünet és tudtok iszogatni egy kicsikét meg jól érezni magatokat, addig én átöltözöm és felkészülök a következő részre.

El lehet valamit árulni a ruhádról?
Köllő Babett: Az egyik az egy nagyon elegáns ruha lesz, mondhatnám hogy visszafogott hozzám képest meg pláne, egy estélyi ruha, a másik pedig egy nagyon dögös ruha lesz, tehát gyakorlatilag amit szoktam így váltogatni, hogy megmutatom mindkét oldalamat, de lehet hogy még több van nem tudom.. remélhetőleg még több van.

3TheFashionShow 2022 interjuk JakabNora 2

Váradi Mónika: A sminkekről pedig Nóra szeretném hogyha mondana pár szót, mert ebben ő jobban otthon van..
Jakab Nóra: Én egy nyíregyházi oktató vagyok, sminkkel és smink oktatással foglalkozom 12 éve, mondhatom hogy a tanulóimmal érkeztem, akik már nem tanulók, hanem sok éve sminkesként dolgoznak és ők sminkelik ma a modelleket, illetve mindenki mást, aki szeretne tőlünk sminket, Babettet is ők fogják ma sminkelni..

3TheFashionShow 2022 interjuk JakabNora 1

A stylingot honnan nézitek, adott a dresscode ma este az 50-es évek..
Jakab Nóra: Adott, így van, egy finom mélyítővonalas sminket készítettünk tusvonallal, natúr szájjal, visszafogott fényekkel, bőrtökéletesítésekkel.. Nyilván adott téma alapján dolgozunk.

Mindenkinek valamennyire az arcára szabjátok?
Jakab Nóra: Abszolút, maga a tusvonal is egy olyan, hogy valakinek kisebbet, valakinek nagyobbat, visszafogottabbat, megformáltabbat, mindenkinek tettünk műszempillát, hogy a kor alapján a húzása meglegyen, nyilván személyre szabott a smink amennyire lehet..

3TheFashionShow 2022 interjuk backstage 11

A nyíregyházi fodrász csapat vezetőjét várjuk, hogy elmondja, hogyan igazította a hajakat az '50-es évekhez, hogy kinek milyen legyen a frizura..
Pályka Nikolett: Minden alaphajtípust nézni kell, meg a modell arcát, mindannyian csinálunk nem csak szalonmunkát, hanem járunk fotózásokra, divatbemutatókra, úgyhogy nagyjából tisztában vagyunk már ezekkel a hajtextúrákkal, hogy kinek mi is áll jól, vagy éppen mit kell rajta javítani, ami esetleg hiba van.

3TheFashionShow 2022 interjuk PalykaNikolett

Idejönnek a fellépők, modellek, vendégek megmosott hajjal és abból ti kreáltok egy frizurát?
Pályka Nikolett és Kovács Alexandra: Így van, nagyon sok olyan termékünk van a Davinesben, ami megengedi azt hogy mosott, száraz hajnál is tudjunk belőle stylingot kreálni, akár egy napos hajból is újra tudjuk teljesen dolgozni a hajat, mintha tiszta lenne, nagyon szeretjük, vegán dolgokat használunk, nagyon jó az illatuk, majdnem minden modell megdícsérte, úgyhogy nagyon örülünk neki.

3TheFashionShow 2022 interjuk backstage 9

Melyik volt ma a legizgalmasabb és a legnehezebb elkészített frizura?
Kovács Alexandra: Van egy pár modell, akinek nagyon sok haja van, az ugye több időt igényel, az egy kicsit fárasztóbb, de sikerült mindenkinek..
Pályka Nikolett: Igen sikerült, nem volt újdonság szerintem, ki kell belőle hoznunk a maximumot, a legjobbat, a színpadra csak úgy léphetnek fel, hogy tökéletesek legyenek.

Van-e olyan hogy az öltözetek közben a modellnek másik frizurát készítetek, vagy az egész show-ra ugyanaz a frizura?
Pályka Nikolett: Fog maradni valószínű, de hogyha bármi probléma történne, akkor nyilván megigazítjuk, ez egy pár perces meló, nagyon hamar működnek ezek a dolgok, újra tudjuk őket csinálni.

3TheFashionShow 2022 interjuk KallaySaundersAndras 3

3TheFashionShow 2022 interjuk HadasAlfredTouchie 5

Tóth Anita Zsanett: A modellekről és a tervezőkről azt kell tudni, hogy ezen az eseményen összesen 30 modellel dolgozunk együtt, vannak A és B csoportos modelljeink. Van egy különleges márka, aminek az a jellegzetessége, hogy alacsony nőknek tervez ruhákat, ezért ezen a bemutatón volt egy plusz feladatunk, hogy alacsony modelleket is szerezzünk, így a Petite márkának külön modelljei vannak, ők 163 cm alattiak.

3TheFashionShow 2022 interjuk DelkaBag

Hány lookot hoztatok a mai napra és mit lehet tudni róluk?
Delka bag: Újrahasznosított táskákkal készülünk és minden táska teljesen más lesz ezáltal, maradék anyagokból hozzuk őket létre.

Hogyan emelitek ki a modellen a táskát, hiszen ezt egy kicsit nehezebb mint egy ruhát bemutatni?
Delka bag: Elég színesek a kollekciók, ezáltal maguk a ruhák is azt fogják támogatni, hogy minél inkább hangsúlyosak legyenek a kiegészítők.

Hol lehet elérni a táskáitokat?
Delka bag: Van weboldalunk is, illetve viszonteladóink vannak, magyar designer boltok.

3TheFashionShow 2022 interjuk PetiteAnitaJanik DajkoGyuri 2

A Petite Anita Janik márka most egy kuriózum, kicsi, alacsony modelleket is kellett keresni nektek a ruhákhoz. Hogyan tudtok alacsony modelleket találni, vagy szokott lenni ma már a modellvilágban alacsony modelleknek is casting?
Janik Anita: Én nem tudok róla..
Dajkó György: Inkább beauty vonalon tudnak érvényesülni tapasztalatunk szerint, a felét biztosította a szervező Fashion Diffusion, a másik felét pedig mi gyűjtöttük elsősorban táncoslányokból.
Janik Anita, Dajkó György: Akik jól tudnak mozogni, illetve mivel korán kezdenek táncolni, állítólag letapad az izom és nem nőnek olyan magasra és nagyon sokuk gyerekkóra óta táncol.

3TheFashionShow 2022 interjuk PetiteAnitaJanik DajkoGyuri 1

Lehet pár szót mondani a ruháitokról, hány ruhát hoztatok ma ide?
Janik Anita: 10 szettel fogunk kivonulni és ebben 15 darab van, ez ami rajtam van, pont a mai kollekciónak az egyik darabja, a kifutón ez a póló épp nem lesz..
Dajkó György: De ezzel az üzenettel lépünk a kifutóra, hogy "Pici Gyönyörű".

És milyen stílust képviseltek, hogyha ezt nézem akkor ez egy basic-alap, tehát nagyjából az utcai viseleteknél tettétek le a voksot?
Dajkó György: Tekintettel arra, hogy ez egy eleve szűk szegmens, és még ha túlszűkíti az ember, hogy mondjuk egy nagyon kreatív, nagyon művészi célcsoportot célozzon meg, vagy nagyon felső kategóriát, akkor már túl szűk lesz, ezért vissza kellett hozni arra a szintre, hogy a szűk szegmensben találjunk egy eladhatósági potenciált is és a ruháinknak a 80%-a mainstream, populárisabb formában is elérhető.
Janik Anita: Nem klasszikus darabokból tevődik össze..
Dajkó György: A merésszebb vonal pedig a signiture kollekció, most a kifutóra is a signiture-nek a Petite is Beutiful vonala fog érkezni..

  

3TheFashionShow-2022-interjuk-TothAnitaZsanett-KolloBabett
3TheFashionShow-2022-interjuk-backstage-8
3TheFashionShow-2022-interjuk-JakabNora-3
3TheFashionShow-2022-interjuk-KallaySaundersAndras-1
3TheFashionShow-2022-interjuk-KallaySaundersAndras-2
3TheFashionShow-2022-interjuk-KallaySaundersAndras-4
3TheFashionShow-2022-interjuk-HadasAlfredTouchie-1
3TheFashionShow-2022-interjuk-HadasAlfredTouchie-2
3TheFashionShow-2022-interjuk-HadasAlfredTouchie-4
3TheFashionShow-2022-interjuk-LiseTheBrand-SilkwoodDesign

 

https://www.fashiondiffusionhungary.com/
https://www.facebook.com/fashiondiffusionhungary
https://www.instagram.com/fashiondiffusionhungary/

Még több videó a youtube oldalunkon: 
A Női Divat magazin - Womens Fashion magazine

szisz, zarbet


More Coverage

Teltházas show keretében mutatkoztak be a magyar tervezők a milánói divathéten

A Milano Fashion Weeken az MDDÜ és a CNMI közös mentorprogramjában öt magyar tervező - ABODI, CUKOVY, KATA SZEGEDI, ZSIGMOND és a THEFOUR - vonultathatta fel legújabb kollekcióját.

Interjú: BCEFW SS23, ViktoriaVarga OpenStudio 20220901

Nagyon nagy élmény egy hazai tervező stúdiójában körülnézni! VIKTORIAVARGA OPEN STUDIO - SHOPPING PARTY, 20220901, 1054 Budapest, Steindl Imre utca 9.

Interjú: BCEFW SS23, ARTISTA

ARTISTA FASHION, 1088 Budapest, Puskin utca 19.

Budapest Central European Fashion Week SS23: Katti Zoób Catwalk

KATTI ZOÓB DIVATHÁZ, MÁRKAÜZLET és SZALON: 1093 BUDAPEST, Fővám tér 11-12.

Közel 4.000 látogatót vonzott a 10. jubileumi BCEFW

A BCEFW minden szezonban legjobban várt programeleme, az idén ősszel közel 600 fős stáb által szervezett két napos divatbemutató sorozat. A kép vegyes volt: akadt, aki hagyományosan, virágmintákkal és élénk színekkel képzelte el a tavaszt, más már a nyárnak hódolt a keleti utazások inspirálta mod...

III. The Fashion Show & Díjátadó október 29-én a RAM Colosseumban!

Már zajlik a jegyértékesítés a The Fashion Show-ra! Ne feledd, a zártkörű bulin csupán 750 vendégnek jut hely. Legyél egy közülük, foglald le VIP jegyedet és élvezd a show-t az első sorból! 

12. Fashion Awards Hungary díjkiosztó gála 2022 beszámoló

2022. május 19-én az 670 fő részvételével került sor a hazai Divat-Oscar átadásra. A 12. Fashion Awards Hungary-t óriási érdeklődés követte, mindenki képviselte magát, aki meghatározó a divatszakmában, de számos celebritás is tiszteletét tette az eseményen.


Copyright © 2013-2022 | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére