Ötletek & Tippek

Divatos filmek

Filmek, melyek kiemelten kapcsolódnak a divat világához.
 |  Super User  |  Ötletek & Tippek

Íme a filmek, melyeket minden divat imádónak látnia kell:

Bill Cunningham New York (2011, Richard Press; Bill Cunningham)
Kukkantson be az utca divatfotósának, Bill Cunninghamnek a sajátos és elragadó világába a The New York Timesnál töltött karrierjének idején. A dokumentumfilm nyomon követi Cunningham „Az utcán” című heti sorozatát, titokzatos magánéletét és szakmai életútját.

To Catch A Thief (Fogjunk tolvajt, 1955, Alfred Hitchcock; Cary Grant, Grace Kelly)
Kétségtelenül az egyik legstílusosabb mozi a To Catch A Thief, amely a ruhatervező Edith Head és a színésznő Grace Kelly együttműködését mutatja be. A gyönyörű, sejtelmes, átlátszó lepelektől a modern darabokig, ez a Hitchcock által rendezett film szemet gyönyörködtető a szabászat kedvelőinek.

Clueless (Spinédzserek, 1995, Amy Heckerling; Alicia Silverstone, Brittany Murphy)
Mindamellett, hogy a legjobb szövegekkel tarkított ("She's a full-on Monet"), a Clueless egy tananyag a 90-es évek divatjáról. A tökéletes választás, ha könnyed hangulatra vágyik egy esős napon.

Scatter My Ashes at Bergdorf's (Szórjátok a hamvaimat a Bergdorfra, 2013, Matthew Miele; Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen, Candice Bergen, Joan Rivers, Nicole Richie, Diane von Fürstenberg, Oscar de la Renta, Karl Lagerfeld, Vera Wang, Giorgio Armani, Stefano Gabbana, stb.)
A híres new yorki áruház, a Bergdorf Goodman egy valódi intézmény Amerikában, és ez a dokumentumfilm megmutatja, hogy miért is. A jellegzetes kirakataitól kezdve, a tervezők álmain át, hogy itt árulják a ruháikat, minden látható a kulisszák mögött az egyik shopping mániás alkalmazott, Betty Halbreich szemén keresztül, aki 30 éven át dolgozott a Bergdorf Goodmanben.

Harlow (1965, Gordon Douglas; Carroll Baker)
Ez a film Jean Harlow életrajza, akinek minden ruhája pont olyan elegáns, mint az álmainkban. Edith Head felépítette a platinaszőke bombázó tökéletes gardróbját, akit a filmben Carroll Baker alakít.

Funny Face (Mókás arc, 1957, Stanley Donen; Audrey Hepburn, Fred Astaire)
És egy újabb film, amiben a mágikus Edith Head szabászati szakmai tudása tündököl. A történet egy fiatal könyvesbolti eladó Jo Stockton története, akit Audrey Hepburn alakít, s aki a homályból felfedezve válik az új modell ideállá a párizsi divatbemutatón „mókás arca” ellenére.

Pretty Woman (Micsoda nő, 1990, Garry Marshall; Richard Gere, Julia Roberts)
A legátütőbb átalakulás a divatvilágban, ami megjelenik a képernyőn. Ez az, ami igazán naggyá teszi Vivian Ward utazását a combcsizmát viselő prostituált léttől az elegáns hölgyig.

Annie Hall (1977, Woody Allen; Woody Allen, Diane Keaton)
A Diane Keaton által alakított kétnemű, nő-férfi Annie Hall stílusteremtő ikonná vált. A férfias nadrágokat, nyakkendőket, ingeket és mellényeket mind maga Keaton választotta, aki a pletykák szerint a valóságban is hasonló Annie Hallhoz, és a mai napig is inkább unisex stílusban öltözködik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy Diane Keaton valódi neve Diane Hall. Ebben az alkotásban kapta meg legelső mozifilmes szerepét egy pár másodperces jelenetben Sigourney Weaver.

Romeo & Juliet (Rómeó és Júlia, 1996, Baz Luhrmann; Claire Danes, Leonardo DiCaprio)
Baz Luhrmann filmjei mindig tagadhatatlanul elegánsak, nem kivétel ez alól a Rómeó és Júlia sem. A felesége, Catherine Martin választotta a ruhákat ebbe a filmbe is, míg DiCaprio öltönyét az esküvői jelenethez Miuccia Prada biztosította.

The Seven Year Itch (Hétévi vágyakozás, 1955, Billy Wilder; Marilyn Monroe) Ebben a filmben látható minden idők leghíresebb ruhája a mozivásznon. Kell más indok, hogy megnézze?

noi divat 141112 divatos filmek 1noi divat 141112 divatos filmek 4noi divat 141112 divatos filmek 5noi divat 141112 divatos filmek 33noi divat 141112 divatos filmek 6noi divat 141112 divatos filmek 7noi divat 141112 divatos filmek 8

A fotók forrásai: eredeti moziplakátok - imdb.com, inetours.com


More Coverage

Divatos színek - A színek jelentése 3. Rózsaszín - Romantika

A rózsaszín képviseli a barátságot, a  szeretetet, a harmóniát, a belső békét és a megközelíthetőséget.

Női divat 2014 tél: térdig érő csizma

A divatbemutatókon felvették a térdcsizmát kopott midi és mini szoknyákhoz, pamut ruhákhoz és tunikákhoz, de mindig harisnya nélkül.

Colorado Fashion

Hegedűs Éva a Colorado Fashion márkanév alatt nagyon sok külföldi márkával és céggel kapcsolatba került és szebbnél-szebb ruhákat hoz, amelyeket előszeretettel viselnek Magyarország színészei, tévés személyiségei, élsportolói és fiatal tehetségei is.

Mit vegyen fel munkába?

Meg lehet találni az egyensúlyt a hivatalosság és az egyéniség között, hogy mit vegyen fel a mindennapi munkához.


Copyright © 2013-2022 | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére