Gasztro Programok

Gourmet Fesztivál 2022. május 27-29. Millenáris

Idén újra végigkóstolhatjuk az OTP Bank Gourmet Fesztiválon Magyarország legizgalmasabb kulináris kínálatát, felsorakoztatva többek között a legjobb éttermeket, borászatokat, cukrászdákat
 |  Super User  |  Gasztro Programok

Két év szünet után, idén tizedik kiadásával indul újra a gasztronómia legnagyobb hazai ünnepe, az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A jubileumi esemény főszereplői ezúttal is az ország legjobb éttermei, cukrászdái, borászatai, sör- és pálinkafőzdéi. Az óriási szabadtéri kóstolón túl, a Gourmet Akadémia helyszínen sztárséfek és megismételhetetlen programok várják a tanulni és szórakozni vágyókat, sőt idén gyereknap alkalmából a kicsik számára külön meglepetésekkel is készül a szervező Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.

A hivatalos sajtóközlemény szerint két év „koplalás” után idén újra végigkóstolhatjuk az OTP Bank Gourmet Fesztiválon Magyarország legizgalmasabb kulináris kínálatát, felsorakoztatva többek között a legjobb éttermeket, borászatokat, cukrászdákat. A helyszín továbbra is az időközben teljesen megújult Millenáris, az időpont pedig május 27-29. A szervezők bejelentették: 2022. májusának utolsó hétvégéjén újra jelentkezik az ország és a régió legnagyobb gasztronómiai ünnepe, a Gourmet, melynek idén az OTP Bank a névadó támogatója.

gourmet fesztival 2022 elozetes 10gourmet fesztival 2022 elozetes 13gourmet fesztival 2022 elozetes 12

„2020 tavaszán még lelkesen készültünk a jubileumi, 10. fesztiválra, melynek témája - rendhagyó módon - az örökség lett volna” – meséli Nemes Richárd, a Gourmet főszervezője. „Sajnos azonban ezt, az ismert okokból, le kellett mondanunk, mint ahogy a 2021-es fesztivált sem tudtuk megvalósítani. 2022-ben így onnan folytatjuk, ahol két éve abbahagytuk. A Gourmet idén is ugyanúgy jubilál, hiszen ez lesz a 10. rendezvény és a kulcsszó is marad az örökség. Ennek jegyében arra kérjük a kiállító éttermek séfjeit, hogy személyes recepteket, ételeket vegyenek majd elő, megfűszerezve azokat saját történeteikkel” – tette hozzá a főszervező.

Gerendai Károly, a Gourmet megálmodója elmondta: „Nehéz időszak volt a hazai gasztronómia számára az elmúlt két év, sokan bezártak és az újrakezdés is rengeteg nehézséget okoz. A Fesztivált azzal a céllal hívtuk életre annak idején, hogy a minőségi gasztronómiát a szélesebb hazai közönséggel is megismertessük. Az elmúlt időszak, a turizmus jelentős visszaesése azt erősítette meg, hogy mennyire fontos a hazai közönség, milyen nagy szükség van a magyar látogatókra ahhoz, hogy az itthoni gasztronómia kiváló képviselői talpon tudjanak maradni.”

 gourmet fesztival 2022 elozetes mautner zsofi webgourmet fesztival 2022 elozetes 11gourmet fesztival 2022 dudas testverek anyukammondta pecs web

A rendezvényre napijegyek és bérlet is vásárolható, melyek mellé a támogatóknak és kiállítóknak köszönhetően ajándék kuponokat adnak. A kuponok között található többek között Törley Mionetto Prosecco kóstoló / Bányai Cascara kávékóstoló / Grand Tokaj Pillanat 2021 gyöngyözőbor / Martini Fiero & Tonic kóstoló (naponta az első 500 látogatónak), Belgium büszkeségei sörkóstoló, SHARE NOW autómegosztó kredit, HVG egészség és életmód könyvek kedvezmény (-30%), HVG360 előfizetés 1 hónapra, Millenáris - Álmok Álmodói Kiállítás kedvezményes belépő (-15%). A kiállító éttermek között megtalálható lesz a szegedi Alabárdos, az encsi Anyukám Mondta, a balatonszemesi Kistücsök, a balatonfüredi LUA RESORT és a Sparhelt, a tatai Platán, a villányi SAUSKA, a pannonhalmi VIATOR, a Budapest I. kerületi Arany Kaviár, a II. kerületi ÉMILE, az V. kerület Belvárosból a BABEL, a BORKONYHA, a TEXTÚRA, a Byblos, a COSTES, a RUMOUR, az ÉS Bisztró, a KIOSK, a Párisi Passage,  a YAMA, a XII. kerületi LARUS és a Spíler, a XIV. kerületi Gundel is. Borok, sörök, röviditalok felszolgálóival is találkozhatunk, mint a hegykői 1CSEPPPÁLINKA, az Agárdi Pálinkafőzde, a tolcsvai Grand Tokaj, a Budapest I. kerületi Felix Kitchen & Bar, a IV. kerületi FIRST CRAFT BEER, a VI. kerületi Boutiq'Bar, a XI. kerületi BORTÁRSASÁG, a XII. kerületi BORGURU, vagy a XXII. kerületi Törley Pezsgőpincészet. A cukrászdák közül a legkiemelkedőbb nevek a soproni Harrer Csokoládéműhely és a Budapest belvárosi Gerbeaud és lesz mellettük Rauch Juice bar, a Séf Asztala péktermékei is. Megismerhetjük a legújabb Mercedes-EQ modelleket, a METRO Gasztroakadémiáján nézőpont-tágító kulináris kalandozásokra hívja a kezdő és gyakorló szakembereket, egyszersmind bemutatva az áruházi kínálatban szereplő hozzávalók felhasználásának sokszínűségét. Az OTP Business standján a legfrissebb pénzügyi lehetőségekről tájékoztatnak, illetve csúcstechnológiás konyhai berendezésekkel lesz jelen a Samsung.

A GOURMET AKADÉMIA programja:

MÁJUS 27. PÉNTEK
15:30 Steiner Kristóf és Nimrod Dagan - Kultúrák és textúrák csúcstalálkozója vegán workshop
17:00 Nemesvölgyi Attila (Babka) és Vámos Juci (A Flódnis)
18:00 Farkas Richárd (Pajta)
19:00 Koppány Levente (Costes)
20:00 Czakó Mónika (Bestillo) és Dámosy Bálint (Opera Gin)

MÁJUS 28. SZOMBAT
12:30 Keiko (Nagyikám) - Japán gyoza workshop
14:00 Tóth Szilárd (Salt)
15:00 Tóth Sándor (Bányai Speciality Coffee)
16:00 Trucza Adorján (Páva)
17:00 Mizsei János (Mák Bistro)
18:00 Molnár Márk (Costes Downtown)
19:00 Széll Tamás (Stand)

MÁJUS 29. VASÁRNAP
12:30 Szabadfi Szabolcs (Szabi A Pék) workshop gyerekeknek
14:00 Rosenstein Tímea (A Pite) pitedíszítő workshop gyerekeknek
15:30 Wolf András (Gundel Kávéház és Étterem) workshop gyerekeknek
17:00 Menyhárt Attila (Kollázs Brasserie&Bar)
18:00 Bíró Lajos és Bíró Dániel

A Rendezvény helyszíne: Millenáris Park, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.
A Rendezvény időtartama: 2022. május 27-29.

A 2022. évi Gourmet Fesztiválra elővételes jegyet legkésőbb 2022. május 26. 23 óra 59 percig vásárló első 1.000 személy automatikusan jogosulttá válik a SHARE NOW autómegosztó vezetési kreditre 1.000 Ft értékben és az ennek felhasználáshoz szükséges ingyenes regisztrációra, vagy már regisztrált SHARE NOW felhasználók esetén 1 hónapig 25% percdíj kedvezményre egy hónap díjmentes SHARE NOW Pass előfizetéssel.
https://www.share-now.com/hu/hu/budapest/?gclid=CjwKCAjwgr6TBhAGEiwA3aVuIYAZ_-AYV6xd53d5gLjn80CH9igE0yYulE9V2UeJMy28wJg3sO5mCBoC2g8QAvD_BwE

JEGYEK VÁSÁROLHATÓK A GOURMET FESZTIVÁL HONLAPJÁN:
BELÉPŐJEGYEK: https://gourmetfesztival.hu/hu/jegyek/category/entry-ticket
WORKSHOPOK: https://gourmetfesztival.hu/hu/jegyek/category/workshops#webshop-app-sticky

Az elővételben megvásárolt belépőjegyet a rendezők belépéskor karszalagra cseréli. A karszalagot az érvényesség ideje alatt a Látogató köteles mindvégig viselni. Ezt a rendezők ki- és belépéskor, illetve a Rendezvény területén folyamatosan ellenőrzik. Ha a Látogató karszalagja érvénytelen, köteles elhagyni a Rendezvény területét. A karszalag másra át nem ruházható. A Látogató a belépésre jogosító karszalag, illetve az azon elhelyezett érintés nélküli technológiával működő RFID Fizetési chip, mint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel tud a rendezvény területén fizetni, amely kizárólag a Szervező által a Fesztivál céljára használt területen és a Szervezővel közvetlen kereskedelmi szerződésben álló, a Fesztiválon működő szolgáltatók zártkörű hálózatán belül teszi lehetővé az eszköz birtokosa számára áruk vagy szolgáltatások beszerzését. A Fizetési chip-hez egy egyenleg tartozik, az egyenleg bármilyen összegben feltölthető. Új Fizetési chip, azaz még nem használt Fizetési chip esetén a feltöltés minimális összege 2.000 Ft, míg a már használatban levő Fizetési chip minimális feltöltési összege 500 Ft. Készpénzes feltöltés esetén a Fizetési chip maximális egyenlege, valamint egy feltöltés maximalizált összege 320.000 Ft, díja feltöltésenként 300 Ft. A Fizetési chip-hez tartozó egyenleg bankkártyával is feltölthető. A bankkártyás feltöltés díja feltöltésenként 300 Ft. A feltöltés maximalizált összege 320.000 Ft. A Fizetési chip-hez tartozó egyenleg bankkártya regisztráció után applikáción keresztül is feltölthető. A bankkártyás feltöltés díja feltöltésenként 300 Ft. A feltöltés maximalizált összege 320.000 Ft. Az egyenleget kizárólag magyar forinttal lehetséges feltölteni. Reklamáció csak a feltöltőpontnál, közvetlenül a feltöltés, azaz a tranzakció megtörténte után lehetséges, amennyiben az eltérés egyértelműen megállapítható. A feltöltőponttól való távozás után a Szervező reklamációt NEM fogad el! A Fizetési chip-pel olyan összegben lehet vásárolni, amit a feltöltött egyenleg fedez. A Fizetési chip-hez tartozó egyenleg a Fesztivál végéig bármikor újra feltölthető.

 

gourmet-fesztival-2022-elozetes-15
gourmet-fesztival-2022-elozetes-14
gourmet-fesztival-2022-elozetes-16
gourmet-fesztival-2022-elozetes-17
gourmet-fesztival-2022-elozetes-18
gourmet-fesztival-2022-elozetes-19
gourmet-fesztival-2022-elozetes-20
gourmet-fesztival-2022-elozetes-21
gourmet-fesztival-2022-elozetes-22
gourmet-fesztival-2022-elozetes-23

A Szervező a Rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében fenntartja a jogot arra, hogy a Rendezvény területére bevihető tárgyakat, eszközöket korlátozza. A Látogató nem jogosult alkoholos italt bevinni a Rendezvény területére. A Rendezvény területére a Szervező által kiadott engedély nélkül járművel behajtani tilos. A 11. (tizenegyedik) életévüket be nem töltött gyermekek a Rendezvényt ingyenesen látogathatják. A 14. (tizennegyedik) életévüket be nem töltött gyermekek csak nagykorú cselekvőképes kísérővel léphetnek be a Rendezvény területére, és csak nagykorú cselekvőképes kísérővel tartózkodhatnak ott. A Rendezvény területére a jogszabályban meghatározott segítő kutyákon, vakvezető kutyákon és rendőrségi kutyákon túlmenően kizárólag az általános közfelfogás szerint szelíd, a Látogatók és mások életére, egészségére, testi épségére veszélyt nem jelentő, pórázon vezethető háziállatok (házi kedvencek, tipikusan: kutya, vadászgörény, egyes rágcsálófajták, stb.) léptethetőek be, díjmentesen, és csak gazdájuk által.
A Látogató tudomásul veszi, hogy a Rendezvényről hang- és képfelvételt készíthetnek a Szervező, valamint a Szervezőtől engedélyben részesülő szerződéses partnerek, közreműködők, sajtómunkatársak, más Látogatók, illetve egyéb harmadik személyek. Ennek megfelelően a Látogató a Rendezvényen történő részvétellel kifejezetten hozzájárul arcának, megjelenésének, megnyilvánulásainak rögzítéséhez és közléséhez, azzal, hogy kizárólag kifejezett beleegyezésével nevesíthető. Amennyiben a Látogató közszereplőnek minősül, úgy a beleegyezése nélkül is nevesíthető.

https://www.facebook.com/GourmetFesztival/
https://www.instagram.com/gourmetfesztival/
https://www.youtube.com/channel/UCjXwDpeKgoOvyWIK_WM4eOw

Források: Gourmet Fesztivál Sajtóiroda - Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.

 gourmet fesztival 2022 elozetes

 gourmet fesztival 2022 elozetes 1 gourmet fesztival 2022 elozetes 2

 gourmet fesztival 2022 elozetes 3 gourmet fesztival 2022 elozetes 4 

gourmet fesztival 2022 elozetes 5 gourmet fesztival 2022 elozetes 6 

gourmet fesztival 2022 elozetes 7 gourmet fesztival 2022 elozetes 8 

gourmet fesztival 2022 elozetes 9 gourmet fesztival 2022 elozetes 92


More Coverage

Budapest, Budai Vár - Főőrség kávéház

Magyarország fővárosa 23 kerületre tagolódik, területe 525,2 km², népessége 2021. január 1-jén 1.723.836 fő volt, népsűrűsége 3347,02 fő/km². A Főőrség kávéházban az ország egyik legfinomabb somlói galuskája kerül eléd! Szépen tálalt, finom piskóta, kellemesen megbolondítva rummal és dió darabokk...

Tihany - Rege cukrászda

Minden asztal elképesztő panorámát nyújt a Balatonra, így nem kell aggódni mikor hol akad üres asztal.


Copyright © 2013-2022 | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére