Zene & Fesztivál

ZamJam butikfesztivál lesz Zamárdiban 2022.07.28-29-30.

By Super User
Új butikfesztivállal bővül a MOL Nagyon Balaton kínálata, 2022-ben Zamárdiban indul a ZamJam!
 |  Zene & Fesztivál

A Kool and the Gang, Shaggy és Geszti Péter is fellép a MOL Nagyon Balaton új eseményén. A ZamJam július 28-tól 3 napon át Zamárdi több helyszínén várja a közönséget zenével, képzőművészettel, gasztronómiával, gyerekprogramokkal és irodalommal. Lovasi és Járai Márk a kilátónál lép fel, a Balaton partján napközben jazz-koncertek lesznek, az éttermek teraszain dj-k és írók várják a vendégeket és Zamárdiba költözik a WAMP vásár is. A minőségi butikfesztivál házigazdája Tilla, az esemény programja még folyamatosan bővül. Belépőjegyek még kaphatók >>>

ZamJam 2022 Zamardi elozetes 001 web

Július utolsó napjaiban új és igazán hiánypótló programmal bővül a Balaton nyári kínálata. Indul a ZamJam! (ejtsd: ZemDzsem). A szervezők szándéka szerint butik méretű és Zamárdi több pontját érintő, minőségi fesztivál fő helyszínére, a vízparti térre naponta néhány ezer vendéget várnak, előzetesen is utalva az esemény ünnepi, nyaralást idéző hangulatára. A város többi pontján zajló programok belépőjegy nélkül látogathatók. A MOL Nagyon Balaton színpadon különleges koncertek várják a közönséget. Július 29-én egy igazi klasszikus világsztár, a Kool and the Gang a fő fellépő, előttük a Szikora Róbert vezette, idén 40. születésnapját ünneplő R-Go lép fel. Másnap Geszti Funky címmel Geszti Péter, Váczi Eszterrel és a Jazz + Az fúvósaival kiegészülve a művész életművének „alkalomhoz illő” darabjait mutatja be, a Jazz + Az és a Rapülők programját is megidézve. Előtte egy igazi, hazai legenda, Charlie koncertezik. A záró este főszereplője a többszörös Grammy-díjas slágergyáros amerikai-jamaicai származású Shaggy lesz. Előtte az osztrák roma-jazz-elektro banda, a Deladap lép fel. A Random Trip csapata vállalta, hogy a műfajhoz illő programmal és vendégekkel készül a színpad nyitó produkciójaként. Velük lesz mások mellett Dés László, Péterffy Lili, Berkes Olivér és Nagy Kristóf. A ZamJam fő helyszínén a házigazda DJknek sok-sok, emlékezetes balatoni nyarat köszönhetünk.

ZAMJAM JEGYEK >>>

Jazz a parton

Napközben a vízparti MOL Nagyon Balaton Terasz az egyik igazán fontos hely, ahol fröccsel a kézben várhatjuk az esti koncerteket. „Séf a parton” címmel  naponta más-más séf gondoskodik a kulináris élményekről, a Budapest Jazz Club (https://www.bjc.hu/) pedig a helyhez leginkább illő koncertekkel várja a
közönséget. Itt lesz Micheller Myrtill és a Pintér Tibor Duo, Sárik Péter Trio feat. Berki Tamás, az Orbay Lilla Quintet, a Pocsai Kriszta Quartet, az Oláh Krisztián Quartet és a Szőke Nikoletta Quartet. Az esti órákban a hely rezidens dj-i állnak színpadra.

Kilátó koncertek

Talán sokan nem is tudják, hogy a déli part egyik legszebb kilátása nemcsak a Zamárdi parthoz, de a kőhegyi kilátóhoz kötődik. Pincesor és szőlők mellett  jutunk fel a 218 méteres magaslatra, ahonnét szinte az egész északi partot megcsodálhatjuk, előtérben a Balaton fenségesen csillogó víztükrével. Innen  Tihany és Badacsony is megmutatja összetéveszthetetlen sziluettjét. Ezen a helyen a Kilátó Terasz kertjében naponta egyszer, 17 órakor koncerttel várják  a közönséget. Az első este Little G Weevil, másnap Lovasi András, szombaton pedig Járai Márk lép fel, Cseh Tamás estjével. 

Tilla a házigazda

A ZamJam házigazdái között sok-sok helyi lakos mellett hírességek is szerepet vállalnak, azok, akik törzsvendégnek számítanak a városban. „Nem titok, hogy minden évben itt vagyunk pár hetet a feleségemmel és a gyerekeimmel. Igazi déli partinak vallom magam, aki papucsban és pólóban jár, aki hekket és lángost eszik és aki legjobban Zamárdiban szeret úszni, pecázni és pingpongozni. A ZamJam szervezői minden bizonnyal ezért kértek fel épp engem, hogy legyek az induló fesztivál házigazdája. Minél több időt is szeretnék ott lenni majd!” – mondja Tilla, aki a tervei szerint ezt a hétvégét is Zamárdiban tölti majd.

ZamArt

A ZamJam a zene és az irodalom mellett a kortárs képzőművészetre helyez nagy hangsúlyt. Az esemény teljes arculata Bereczki Kata (http://www.katabereczki.com) munkája. Az ő, Balaton-tematikájú képei a fő helyszínen és Zamárdi közterületén is láthatóak lesznek a ZamJam idején. A képzőművészeti tematikát jegyző Lobenwein Galéria (https://www.facebook.com/lobenweingaleria/) Bereczki Kata művei mellett régi idők balatoni plakátaiból rendez tárlatot és más, kortárs művészek is készülnek különleges kiállítással ezekre a napokra. A ZamArt részletes programja a következő hetekben bővül.

FILMIO PARTMOZI

Zamárdi, Chef Beach, Táncsics Mihály utca
A méltán ismert és szeretett Chef Beach a naplemente után a magyar filmrajongók otthona lesz. Fél 9-kor indul az ingyenes vetítés, első este egy klasszikus, a Macskafogó, pénteken A játszma, szombaton pedig a Katinka lesz látható a vízparti vásznon.
 
ZamJam 2022 Zamardi elozetes 005 web

Best of Balaton a ZamJam-en!

A ZamJam – MOL Nagyon Balaton Színpad egyik fontos programja a Best of Balaton (https://bestofbalaton.hu) idei győzteseinek bemutatása. A 2021-ben indult produkció, a Balatonhoz erősen kötődő, hiteles művészek és celebek (https://bestofbalaton.hu/kuratorok/) személyes ajánlása alapján tavaly 50, idén pedig újabb 20 témára irányítja a közönség figyelmét. A Best of Balaton a ZamJam vendéglátás kínálatában is szerepet kap: a helyszínen a legjobb balatoni borászatok, neves és szeretett balatoni éttermek gondoskodnak a közönségről. A résztvevők listáját a szervezők későbbre ígérik. 

Venom lemezkertje – Rozmaring terasz

A ZamJam célja, hogy bemutassa azokat a helyeket, éttermeket, teraszokat, amelyekre büszkék a helyiek, amelyeket messziről jött turisták is gyakran felkeresnek. Az egyik ilyen „kedvenc” a Rozmaring Kert, ahol napközben házigazdaként DJ Venom és az általa meghívottak mutatják be kedvenc lemezeiket. A dj-k kizárólag csillogó fekete vinylekről játszanak majd, ismert, vagy kevésbé ismert arcok pedig megmutatják, milyen zenei kincsek rejtőznek otthon a lemezes polcukon, mi pedig közben fröccsel a kézben készülhetünk az estére.

Líra Irodalmi Terasz

A ZamJam partnere, a Líra Könyv Zrt. erre a három napra Zamárdiba hívja szerzői színe-javát. A Líra Irodalmi Terasz könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, közönségtalálkozóval, felolvasásokkal várja a vendégeket Zamárdiban is. Délutánonként ismert szerzők legfrissebb köteteivel beszélgetésekre várjuk az irodalom szerelmeseit. Az irodalmi teraszon a programok mellett az érdeklődök megtalálhatják az elmúlt évek könyvújdonságait a helyszínre települő Líra könyvesbolt kínálatában.

WAMP

Július 30-án, szombaton a WAMP kortárs design vásár Zamárdiba hozza el a magyar tervezők termékeit. A ruhák, ékszerek, kiegészítők, lakberendezési tárgyak,gasztro finomságok színes kavalkádjában találkozhat egymással alkotó és vásárló, kreatív szakember és érdeklődő laikus.

Mutassuk meg Zamárdit!

A ZamJam programja a következő hetekben folyamatosan bővül. Túrákat, sport- és családi programokat tervezünk szerte a városban, amihez a szervezők várják a helyiek közreműködését, ajánlatait is. Ha van olyan program, amit a saját teraszán szívesen megmutatna valaki, várják a javaslatokat. Ugyanígy része lehet a ZamJam kínálatának, ha egy étterem, kávézó, fagyizó kedvezményekkel, kedvességekkel várja a ZamJam vendégeit. Az ötleteket, ajánlatokat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen várják a szervezők. A fesztiválváros új arca„ Zamárdi 2006-ban adott otthont először az EFOTT-nak, egy évvel később itt indult el a Balaton Sound, 2013-ban pedig a STRAND Fesztivál. Ezek az események Zamárdi, a Balaton és Magyarország turisztikai életében is meghatározó szereplők. A ZamJam célja, hogy a város egy más arcát is megmutassa a hozzánk érkezőknek és ünnepi hangulatot hozzon azoknak is, akik itt laknak, vagy helyben nyaralnak. Erre a három napra szeretnénk ünnepi díszbe öltöztetni Zamárdit, kinyitni a teraszokat és egy a régióban hiánypótló programmal ajándékozni meg a közönséget.” – mondta el Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

Ünnepi pillanatokat ígérnek a szervezők

„A MOL Nagyon Balaton tizedik alkalommal irányítja a figyelmet erre a régióra. 2013-ban, a MOL Nagyon Balaton indulásakor célul tűztük ki, hogy a Balaton legnívósabb kulturális eseményeit gyűjtjük egy ernyő alá és arra biztatjuk az erre vállalkozókat, hogy indítsanak újabbakat. A ZamJam a szándékunk szerint egy olyan új, nívós esemény, amely képes arra, hogy Zamárdi és a Balaton hírnevét tovább erősítse és ünnepi pillanatokat jelentsen a hozzánk érkezőknek.” – mondja Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a VOLT Produkció vezetői.

Geszti Funky

"A Geszty Funky egy Balatonra és funky-ra hangszerelt koncertest lesz, amiben Repülők, Jazz +Az, és Gringo Sztár dalokat fogunk játszani. A dalok abszolút a funky-feeling jegyében szólnak majd. Ezért is Váci Eszter lett a vendégem, akivel a Jazz+Az-ban együtt zenéltünk – illetve a Jazz + Az fúvósai jönnek kiegészíteni a szokásostól nagyon eltérő koncertet. Mert bár van egy Best of Geszti koncertsorozatom, de ez teljesen más lesz, ugyanis ezt a dallistát nem játsszuk máshol. Ráadásul itt fogjuk először bemutatni a legújabb LGT feldolgozásunkat, az Embertelen dalt – ami egy embertelen funky volt eredetileg is, de most hozzá teszünk egy kis rapet, hogy kikeverjünk belőle egy jó kis nyári slágert.” – mondta Geszti Péter.

ZamJam 2022 Zamardi elozetes 010 Geszti Péter

Programok A-Z-ig

BERECZKI KATA – A Balaton-ihlette képzőművész munkái adják a butikfesztivál arculatát
CHARLIE – A lírai önvallomások reszelős hangú királya minden korosztály kedvence
DELADAP! – Zúzós dirty jazz, elektronikus alapok, csodás énekesnők – igazi sodró zenei kaland.
DJ VENOM – A pécsi hip-hop rajongó töritanár eszelős partit celebrál.
GESZTI FUNKY – Geszti Péter funkyra hangolja önmagát és a ZamJam-et.
JÁRAI MÁRK – A Halott Pénz hangja Cseh Tamás-dalokat énekel.
KOOL AND THE GANG – Minden funky-zenekar világhíres ősapja (és egyben ősanyja) minden testet rezgésbe hoz.
SHAGGY – Mr. Boombastic egy koncert erejéig a reggae lüktetésével varázsol Zamárdiból karibi beach-et.
LITTLE G WEEVIL – A világ egyik legjobb blues-gitárosa és énekese, Szűcs Gábor is Zamárdiban zúz.
JAZZANOVA – Nu-jazz, chill-out és egy kis latin zene – coolság, egyenesen Berlinből.
SZIKORA RÓBERT ÉS AZ R-GO – Csikidam-buli mega slágerekkel – amíg csak bírjuk.
LOVASI AKUSZTIK – Lovasi mester elégikusabb projektje. 

A Budapest Jazz Klub bemutatja:

MICHELLER MYRTILL – Amikor szépség, harmónia, jazz és swing egy csomópontban fut össze.
OLÁH KRISZTIÁN QUARTET – A világ egyik legjobb jazz-zongoristája 2020-ban alakult quartettjével lép a közönség elé.
ORBAY LILLA QUINTET – A frissen alakult csapat jazz sztenderdeket játszik, latinos és groove-os beütésekkel
SÁRIK PÉTER TRIÓ FEAT BERKI TAMÁS – A komolyzenében is jártas jazzzongorista kitűnő triójához a magyar jazz éneklés megkerülhetetlen szupersztárja csatlakozik.
POCSAI KRISZTA QUARTET – Egy gyönyörű hangú jazz-énekesnő és zeneileg állandóan megújuló kvartettje
SZŐKE NIKOLETTA QUARTET – New York, London, Japán, Zamárdi: a világon mindenhol népszerű a zene
kar

ZamJam 2022 Zamardi elozetes 003 web

 

ZAMJAM JEGYEK >>>

 10 ok, amiért ott kell lenned

A ZamJam házigazdája Tilla, aki bevallottan Zamárdi szerelmese, egy videóban mondja el a legfontosabb tudnivalókat.

 

1. Prémium helyszín, prémium program
A fő helyszín a balatonparti MOL Színpad, háttérben a tihanyi panorámával. A három nap alatt a Kool & the Gang, Shaggy és Geszti Péter lesz a főszereplő. Utóbbi a Jazz + Az és a Rapülők legnagyobb dalaival, Váczi Eszterrel és a Jazz + Az fúvósókkal érkezik. Mellette többek között Charlie, a Deladap, a Jazzanova és a Barabás Lőrinc Quartet lép fel, de Szikora Róbert és a 40 éves R-Go egyetlen koncertje is itt lesz, amikor a Valmar is velük szerepel majd. A Random Trip ZamJam edition vendége lesz mások mellett Dés László is, éjszaka pedig minden nap funky DJ-k zárják a programot. A helyszínen a balatoni gasztronómia legjobbjai közül is felvonulnak néhányan. Jelen lesz a balatonkenesei Pörc Bisztró, balatoni borászok, a VIP-teraszon pedig a balatonszemesi Kistücsök Étterem várja a vendégeket.

2. Koncertek a kilátónál
Sokan nem is tudják, hogy Zamárdinak saját kilátója is van, méghozzá nem is akármilyen panorámával! A ZamJam szervezői a fesztivál egyik fő feladatának tartják, hogy a turistáknak megmutassák Zamárdi ismert és rejtett kincseit. A kilátó sokak számára ismert, másoknak viszont meglepetés helyszín. Ennek tövében a Telekom Kilátó Terasz ad otthont minden délután 5 órakor egy-egy koncertnek Lovasi András akusztikus koncerttel, Járai Márk Cseh Tamás dalokkal érkezik, az első napon pedig Little G Weevil nyitja itt a fesztivált.

3. Az Index bemutatja: ZamArt
Az Index szervezésében több képzőművészeti projektnek is otthont ad a ZamJam, amelynek arculata Bereczki Kata festőművész munkája, akit idén a Best of Balaton ajánlatai közé is beválasztottak. Az ő balatoni képei rendhagyó módon a fesztivál helyszínén és közterületi kiállításon városszerte megcsodálhatók. Labrosse Dani a Lobenwein Galéria felkérésére nyolc, ikonikus balatoni helyről, épületről készít képeket, amelyeket a fesztiválon állítanak ki. Balaton Anno címmel egy egészen egyedi, korabeli turisztikai plakátokból álló gyűjteményt láthatnak az utasok Zamárdi Vasútállomásán.

4. Jazz a Parton
A MOL Nagyon Balaton Teraszon a Budapest Jazz Club szervezésében délutánonként két-két koncerten vehetnek részt a strandolók. Érkezik a Micheller Myrtill & Pintér Tibor duó, a Sárik Péter Trio, az Orbay Lilla Quintet, a Pocsai Kriszta Quartet, valamint Oláh Krisztián és Szőke Nikoletta zenekara, szombaton Földessy Margit és a Szindra Társulat interaktív előadásokkal várja a gyerekeket és a szülőket, a megéhező koncertlátogatókról pedig a Séf a Parton rendezvénysorozat szakácsai gondoskodnak majd, kulináris kalandokat ígérve.

5. Venom lemezkertje
Három napra Zamárdiba költözik Venom, a Halott Pénz DJ-je. A nemrég megnyílt ZAM! nevű helyen fogadja vendégeit, akikkel zenéről és lemezekről beszélgetnek és természetesen a lemezjátszó mögé is beállnak majd. Havasréti József íróval a ’70-es évek diszkólázáról sztoriznak, téma lesz Prince, az univerzum legnagyobb zenei rejtélye, de Járai Márk, Vitáris Iván, Springer Márton, Izil és Q-Cee is bemutatkozik a ZamJam vendégeinek.

6. Líra Irodalmi Terasz és a Nemzeti Múzeum tárlata
Ugyancsak a ZAM! ad otthont az irodalmi programoknak. Az első nap Kollár-Klemencz László, pénteken Dragomán György és Nyáry Krisztián, szombaton pedig Szabó T. Anna és Csepelyi Adrienn érkezik. A ZAM! belső terében balatoni fotótörténeti kiálltás látható a Magyar Nemzeti Múzeum Fotótárából.

7. Filmio Partmozi
A méltán ismert és szeretett Chef Beach a naplemente után a magyar filmrajongók otthona lesz. Fél 9-kor indul a vetítés, első este egy klasszikus, a Macskafogó, pénteken A játszma, szombaton pedig a Katinka lesz látható a vízparti vásznon.

8. Rozmaring kert – koncert és fröccs
Zamárdi egyik leghangulatosabb kerthelyisége a remek ételek és italok mellett a ZamJam idején Hangácsi Márton meghívására gitáros minikoncerteknek ad otthont. A házigazda mellett Lánszki Lőrinc és Oláh Marcell lép fel a kertben.

9. Túra, sport, vásár
A ZamJam szervezői arra biztatják a helyieket, hogy ők mutassák meg a várost a fesztiválozó turistáknak. Ennek eredményeként részt vehetnek egy izgalmasnak ígérkező túrán, amelyet Hirschmann Attila és Kiss Ádám vezet, „Járt-e Jézus Zamárdiban?” címmel. A helyi focipályán pedig a Művész-, Újságíró- és Borászválogatott, valamint a Zamárdi Öregfiúk mérkőzésein szurkolhatunk együtt. A ZamJam szombati napján Zamárdiba költözik a WAMP, másnap pedig Tilla kedvenc helyén, a Patkó Büfé teraszán helyi termelőktől vásárolhatunk.

10. A Balaton Ünnepe
A ZamJam fő helyszíne szombaton Shaggy, a Deladap és a Random Trip mellett a Balaton Ünnepének is otthont ad majd. Ennek keretében a Best of Balaton díjait a színpadon adják át. Az idei életműdíjas személyére a 2021-es díjazott, Csapody Balázs, a Kistücsök Étterem tulajdonosa tesz ajánlatot.

 ZamJam 2022 Zamardi elozetes 006 web

 

 ZAMJAM JEGYEK >>>


ZamJam 2022 Zamardi elozetes 007

ZamJam 2022 Zamardi elozetes 008

ZamJam 2022 Zamardi elozetes 009

 

ZamJam-2022-Zamardi-elozetes-galeria-1--1
ZamJam-2022-Zamardi-elozetes-galeria-1--1
ZamJam-2022-Zamardi-elozetes-galeria-1--2
ZamJam-2022-Zamardi-elozetes-galeria-1--3
ZamJam-2022-Zamardi-elozetes-galeria-1--2
ZamJam-2022-Zamardi-elozetes-galeria-1--3
ZamJam-2022-Zamardi-elozetes-galeria-1--4
ZamJam-2022-Zamardi-elozetes-galeria-1--5
ZamJam-2022-Zamardi-elozetes-galeria-1--6
ZamJam-2022-Zamardi-elozetes-galeria-1--7

 

A tartalom forrásai: a ZamJam hivatalos felületei, sajtóközleményei

https://zamjam.hu

https://www.facebook.com/zamardijam

https://www.instagram.com/zamjamofficial/

 


Super User


More Coverage

Ilyennek láttuk a Paloznaki Jazzpikniket 2021-ben

A szellősen elhelyezett büfékocsik és pavilonok, néhány terelő kordon és biztonsági őr segített az eligazodásban, továbbá a látogatók, akik már nyitáskor szép számmal jelen voltak már a kis utcákban is, hiszen a rendezvény helyszíne is taglalt, a több színpad és udvar egymástól elszórtan helyezke...

10. jubiláló piknik-élmény Paloznakon 2022-ben

A május 31-i sajtótájékoztatón derült fény először a teljes lineup-ra, illetve van még egy titka a rendezőknek, amit augusztus 4-én jelentenek be.

Interjú: Valde Orsolya, fesztiváligazgató, Paloznaki Jazzpiknik

Délután fűben ülős a Nagyszínpadunk, sok-sok pokróc a mezőn, rohangászó gyerekek, jó hangulat. Aztán este 9-től itt az igazi koncerthangulat, általában felállnak a pokrócokról táncolni! A Balaton-parti domboldalon, unikális helyen szólnak a világsztárok dallamai a csillagfényes éjszakában.

Interjú: Fábián Juli jazz énekesnő

Fábián Juli, egy különleges hang egy stílusteremtő zenei atmoszférában.


Copyright © 2013-2022 | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére