Gasztro programok

A Borkult 2023-as eseményei

Világszínvonalú borokat az tud készíteni, aki vállalja, hogy munkájáról a nemzetközi borvilág ízlését és a bor világpiacát jól ismerő szakértők adnak visszajelzést.
 |  Super User  |  Gasztro Programok

A borkult csapata már nagy erőkkel dolgozik a következő évi fesztiválok, események szervezésén. 2022-ben a VinAgora borversenyre ismét szép számú nevezés érkezett, rekord számú külföldi mintával. Összesen 941 minta vett részt a megmérettetésen, 16 bortermelő országot képviselve. A véglegesített érem ponthatárok alapján végül 9 nagyarany-, 160 arany-, 116 ezüstérem, 7 főkategória győztes Champion díj, valamint további 25 különdíj született.

borkult 202301

VinAgora - A minőség garanciája

A VinAgora Magyarország egyetlen nemzetközi borversenye, mely tagja a legszigorúbb szakmai nívót képviselő versenyeket tömörítő világszervezetnek, a VINOFED-nek, és számos további tényező biztosítja minden egyes palackra kerülő VinAgora érem hitelességét. 2023-ban ismét tavasszal, április 15-18. között rendezik Budapesten hazánk egyetlen nemzetközileg is akkreditált borversenyét, a VinAgora Nemzetközi Borversenyt, mely bíráló bizottságába jövőre is számos hazai és külföldi szakembert várnak.

borkult 202301 Vinagora 2

A Borversenyt a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. rendezi. A versenyen részt vehetnek a bortermelők mindazon borai és különleges borai, melyek a származási ország előírásainak megfelelnek. A Borászat rendelkezik a boraik forgalomba hozatalára vonatkozó illetékes szakhatósági engedéllyel. A beérkezett minták bírálati kategóriákba és csoportokba való besorolása a verseny Szabályzata alapján történik. Mintákat küldhetnek be a versenyre bírálat céljából bortermelő vállalatok, egyéni bortermelők és kereskedő szervezetek.

borkult 202301 Vinagora 3

Világszínvonalú borokat az tud készíteni, aki vállalja, hogy munkájáról a nemzetközi borvilág ízlését és a bor világpiacát jól ismerő szakértők adnak visszajelzést. Éppen ezért minden nemzetközi borverseny elengedhetetlen feltétele a változatos összetételű, számos országból érkező, széleskörű kóstolási tapasztalattal rendelkező tagokból álló zsűri. A VinAgora Nemzetközi Borverseny szervezői minden évben kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy ez a feltétel maradéktalanul teljesüljön. A nemzetközi szabályoknak megfelelően bírálóink legalább fele külföldi, összesen közel 15 országból. Hivatásukat tekintve többségük borász, de van köztük számtalan szakíró, sommelier, borkereskedő is. A versenyre benevezett borok bírálata 5-7 fős bizottságokban zajlik, a bizottság legtapasztaltabb tagjának elnökletével.

borkult 202301 Vinagora 1

Fontos dátumok: 
2022. november 11. - Online nevezés kezdete
2023. március 23. - Nevezési és szállítási határidők
2023. április 15. - Verseny kezdete
2023. április 18. - Borbírálat vége
2023. május 09. - Eredmények publikálása

 borkult 202301 Rosalia 1

Mit jelent a Rosalia?

A 12. Rosalia Fesztivált ismét nyár elején rendezik a Városligetben: ez alkalommal június 9-11. között várják a rosék, pezsgők, habzóborok és az ínyenc gasztronómia szerelmeseit Budapest legnagyobb borpiknikjére. A nyárindító eseményen mindenki jól érezheti magát, legyen szó feltöltő énidőről, egy trendi boros programról, rég nem látott barátokról, gyerekzsivajtól hangos családi piknikezésről vagy épp egy szerelemillatú estéről.

borkult 202301 Rosalia 2

Itt a helye annak, aki el akar szakadni a zakatoló hétköznapoktól és végre azt tenné, amire oly régóta vágyik: egy pohár hűvös roséval leülni egy tó partján, és elnyújtott kortyok közepette elmerülni kedvenc dallamaiban, vagy csak gondtalanul a semmibe meredni. Kihagyhatatlan a Rosalia azok számára is, akik mindig mindennek megadják a módját, és nyári kollekciójuk legsikkesebb darabját felöltve indulnak a Ligetbe, hogy szórakozzanak, szakmázzanak egy kicsit a borászokkal, és a többi borkedvelő vendéggel. Mindezt akár legjobb barátaink körében is megtehetjük, mert nincs is őrületesebb dolog, mint összehozni végre az évek óta halogatott baráti találkozót és néhány palack finom bor kíséretében feleleveníteni a közös sztorikat.

borkult 202301 Rosalia 4

A szerelem rózsaszín köd képében érkezik a Rosaliára, behálózva mindenkit, aki kicsit is nyitott a boldogságra. Számtalan felejthetetlen pillanat születik szorosan egymást átölelve egy palack rosé mellett, vagy épp a kibontakozó románc borillatú mámorában. A gyerekekkel és kutyával érkezők sem lesznek kirekesztve, hiszen a Liget árnyas fái alá terített pléd, és egy illatozó finomságokkal megpakolt piknikkosár igazán hangulatos kikapcsolódást jelent a pihenni és együtt hancúrozni vágyó családoknak. 

borkult 202301 BudapestBorfesztival 1

Budapest Borfesztivál a Budai Várban

2022-ben, a 31. Budapest Borfesztiválon felszabadultan járhattuk be a Budavári Palota folyamatosan szépülő udvarait, ahol fantasztikus borokat és ételeket kóstolhattunk. 4 csodás napon keresztül búcsúztattuk együtt a nyarat kedvenc borunkkal a kezünkben. Az ország, de talán Európa egyik legszebb fesztiválja tavaly új terekkel, programokkal várt mindenkit és az ősz első hétvégéjén, szeptember 7-10. között ismét megtartják hazánk egyik legkedveltebb borfesztiválját, egyben legnívósabb boros seregszemléjét, a Budapest Borfesztivált. A Budavári Palota lélegzetelállító és elegáns díszletei között évről évre nem csak a borvilág krémje, de az üzleti-társadalmi elit is megjelenik, a borrajongók népes tábora mellett. Találkozzunk, koccintsunk együtt idén is!

borkult 202301 BudapestBorfesztival 2

borkult 202301 BudapestBorfesztival 4

Forrás: Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft.

https://vinagora.hu/hu
https://rosalia.hu/hu
https://aborfesztival.hu/hu
https://www.facebook.com/aborfesztival
https://www.instagram.com/rosaliafesztival/

szisz

 

 


More Coverage

Teltházas vetítéseket követően ONLINE folytatódik a 9. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

Megsemmisítő dokumentumfilmek igazságról, demokráciavágyról, Kínától a Fülöp-Szigetekig, a putyini propaganda gépezet pusztításától az ukrán nép hétköznapjain át a nőket verő belarusz rendőrökig…

Az új gasztrogeneráció kerül fókuszba az idei Gourmet fesztiválon

"Jól látható már egy új generáció, legyenek akár séfek, cukrászok, baristák vagy bartenderek, akik fiatal koruk ellenére rendkívül magas színvonalon képviselik szakmájukat” – Nemes Richárd, a Gourmet Fesztivál főszervezője.

Mik vannak a Szigeten

Csiszár Virág booking menedzser már tavaly jelezte, hogy a Nagyszínpadon olyan hazai fellépőknek adnak helyet, melyek egyedi, máshol nem látható produkciókkal készülnek a Szigetre, akár lökést adva ezzel a zenészek nemzetközi karrierjének is.

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére